Aalbeke

Kies uw taal

U bent hier:

Kalender

<<  Augustus 2018  >>
 Zo  Ma  Di  Wo  Do  Vr  Za 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Clubrichtlijnen

1.  Gedrag op en rond het terrein


1.1.  Vooreerst vragen wij aan de spelers dat zij zich voor tijdens en na de trainingen en wedstrijden voornaam en sportief gedragen.  De spelers zijn het visitekaartje van de club.  Waarden als respect en fairplay dragen wij hoog in het vaandel.  Deze waarden kan men terugvinden in het fairplaycharter van de UEFA .

1.2. We tolereren geen:

  • ongepast, grof of kwetsend taalgebruik
  • pesterijen

  • racisme

1.3. Elke speler schudt de hand van de trainer, afgevaardigde en van de aanwezige bestuursmensen.

1.4. Geef de moed nooit op, ook al gaat het eens wat minder.  Zet je altijd voor 100% in.  Door een grote inzet van iedereen is elke hopeloze situatie weer recht te zetten.

1.5. De scheidsrechter is de baas, ga niet met hem of haar of de toeschouwers in discussie.  Na afloop van de wedstrijd wordt er aan de scheidsrechter een hand gegeven ook na een verloren partij, ook na beslissingen die volgens jou niet de juiste waren.  Hou er rekening mee dat wij zonder scheidsrechters onze lievelingssport niet meer kunnen uitoefenen.

1.6. Volg de instructies van je trainer op, alleen naar de coaching van de trainer wordt er geluisterd.  Spelers op het veld mogen (= moeten) elkaar vanzelfsprekend ook coachen.  De ouders geven nooit richtlijnen.  Dit brengt enkel de spelers (hun eigen kind en ook de medespelers) in verwarring.  De ploeg positief aanmoedigen mag natuurlijk wel!  Breek niet af, maar bouw op!

1.7. We geven geen kritiek op medespelers.  Op het veld coachen we elkaar of moedigen we elkaar aan, we breken elkaar niet af!  Op tijd en stond een beetje zelfkritiek of nadenken over ons eigen handelen kan geen kwaad!

1.8. Wangedrag en vandalisme worden niet geaccepteerd.

1.9. Er is een nultolerantie met betrekking tot drugsgebruik.

 

2.  Stiptheid

2.1. Van elke speler wordt verwacht dat hij stipt op de afspraak is.  De trainingen worden stipt bijgewoond.  Bij iedere afwezigheid wordt de trainer tijdig verwittigd.  Voor de spelers van de bovenbouw (U13 en ouder) rekenen we erop dat ze zelf de trainer verwittigen, bij de onderbouw mogen ook de ouders dat doen. 

2.2. De uren van de training worden gerespecteerd.  Gelieve niet vroeger te komen dan een kwartier voor aanvang.

2.3. Bij de uitwedstrijden wordt er verzameld aan het terrein van K. FC Aalbeke Sport.  Van daaruit wordt gezamenlijk vertrokken naar de club van bestemming.

2.4. Wanneer men zonder verwittigen afwezig is bij een wedstrijd wordt men volgende wedstrijd niet in de wedstrijdselectie opgenomen.

2.5. Identiteitskaart en kids ID.  Wie zijn identiteitskaart of kids ID jonger dan 12 jaar niet bij zich heeft voor een wedstrijd kan niet spelen dit vanaf miniemen U13.  Aan alle jeugdspelers jonger dan 12 jaar wordt gevraagd om zo snel mogelijk een kids ID aan te vragen op de dienst bevolking van de gemeente.  Die wordt dan afgegeven aan de ploegafgevaardigde.  Primokaarten uitgegeven door de KBVB zijn niet meer geldig.

 

3.  Kleedkamers en infrastructuur

3.1. De club is bezig met zware inspanningen te leveren om een prima infrastructuur te verkrijgen.  Wij verwachten dan ook respect voor het werk van de vele vrijwilligers.

3.2. Behandel de kleedkamers respectvol na jou komen er nog ploegen die er willen gebruik van maken.

3.3. De kleedkamer is geen speelplaats of ontmoetingsruimte.  Je gedraagt je er dan ook voorbeeldig, ook als er geen trainer of begeleider aanwezig is.

3.4. Roken en alcohol is verboden in de kleedkamers.

3.5. Behalve spelers,trainers,afgevaardigden en bestuursmensen wordt er niemand in de kleedkamers toegelaten.  Enkel voor ouders van debutantjes (U6), 1ste jaars duiveltjes (U7) en in mindere mate 2de jaars duiveltjes (U8) wordt er een uitzondering gemaakt.  Maar probeer dit tot een minimum te beperken.

3.6. Laat geen kostbare spullen onbeheerd achter in de kleedkamers.  Dingen die je niet echt nodig hebt om te voetballen blijven thuis.Geef in het andere geval alles in bewaring bij trainer of afgevaardigde.

3.7. Je blijft van andermans spullen!  Diefstal heeft een heel ernstige sanctie tot gevolg. 

3.8. Schoenen worden niet in de douches gepoetst, maar op de voorzien plaatsen voor de kleedkamers.

3.9. Je verlaat ten laatste een half uur na de training of wedstrijd de kleedkamer.  Controleer voor het verlaten van de kleedkamer of je al je spullen bij je hebt!  De trainer en/of de afgevaardigde houdt dan nog een laatste inspectie in de kleedkamer. 

 

4.  Kledij en persoonlijke verzorging

4.1. Wij verwachten dat alle (jeugd)spelers zich in nette en verzorgde kledij aanbieden.  Bij aanvang van het seizoen kreeg iedereen een training en voetbaltas, we stellen het op prijs dat deze training gedragen wordt tijdens de activiteiten van K. FC Aalbeke Sport.  Op zijn minst wordt verwacht dat onze spelers zich tijdens wedstrijden & tornooien aanbieden in clubtraining. 

4.2. Voetbalschoenen met ijzeren noppen zijn verboden tot bij de miniemen, bij lagere leeftijd wordt er gespeeld met multistuds.

4.3. Bij aanvang van het seizoen kreeg iedere jeugdspeler kousen, alleen deze zijn de juiste bij wedstrijden met uitzondering van de keepers.

4.4. Halskettingen, horloges, oorringen en piercings kunnen jezelf en anderen in gevaar brengen.  Ze worden ook niet toegelaten op trainingen en wedstrijden.

4.5. In de winterperiode is het aan te raden te trainen in lange broek en trainingsjas of regenjasje bij regenweer.  Zorg steeds voor warme kledij voor na de training.

4.6. Er wordt altijd getraind met beenbeschermers dit om preventief blessures te voorkomen.

4.7. Verzorg je voetbalschoenen heel goed.  Probeer dit zelf te doen en dit karweitje niet door te schuiven naar pa of ma. 

4.8. Er wordt steeds kledij achtergelaten.  Het is daarom wenselijk dat alle kledij voorzien is van naam.

4.9. De spelers komen niet naar de wedstrijden met de voetbalschoenen al aan.  Zeker bij uitwedstrijden wanneer men nog in de auto moet voor de verplaatsing.

 

5.  Hygiëne

5.1. BIJ WEDSTRIJDEN IS HET VERPLICHT TE DOUCHEN!  Wij raden dit ook aan na de training.  Het is immers niet hygiënisch en daarnaast ook niet netjes om in je bezwete of vuile voetbalkleren naar huis te gaan.

 

6.  Medische fiche - Medische problemen - blessures - sportongeval

6.1. Bij het begin van het seizoen wordt iedereen gevraagd om een inlichtingenfiche in te vullen ook met nummers die bereikbaar zijn in geval van nood.  Bijzondere medische informatie moet hier ook op vermeld worden.  Dit is in jullie eigen belang moest er iets ergs gebeuren, de trainer houdt deze bij.

6.2. Breng de trainer onmiddellijk op de hoogte als je een medisch probleem hebt of een blessure.  Doordat te verzwijgen wordt de blessure of probleem alleen maar erger door te blijven spelen en trainen.

6.3. Wie belangrijke medicatie inneemt brengt de trainer of afgevaardigde daarvan op de hoogte.

6.4. Na een ongeval op training of tijdens een wedstrijd vraag je onmiddellijk de nodige documenten bij trainer, afgevaardigde of (jeugd)secretaris.  Dit doe je best voor de raadpleging van de arts. (zie procedure: "Wat bij een ongeval")

 

7.  Communicatie

7.1. Wij raden iedereen aan om regelmatig onze website te bezoeken www.kfcaalbekesport.be.  Je vindt er alle nodige informatie in verband met de club. 

7.2. Wij vragen ook elke wijziging van adres, telefoonnummer of email door te geven.

7.3.  Op basis van de inlichtingenfiche die iedereen bij aanvang van het competitiejaar gevraagd wordt in te vullen, baseert K. FC Aalbeke Sport zich voor alle uitgaande communicatie m.b.t. afgelastingen, wijzigingen,...  Beslissingen rond afgelastingen van trainingen (omwille van de huidige weersomstandigheden) worden in de regel genomen rond de mlddag.  Daarop wordt naar de trainers, spelers en/of ouders van de betrokken ploegen een SMS verstuurd via onze SMS-server.  Het is dan ook van uitermate groot belang dat de contactgegevens op de inlichtingenfiche correct en up-to-date zijn.  K. FC Aalbeke Sport kan onder geen enkel beding verantwoordelijk gesteld worden indien deze gegevens niet aangeleverd werden of gedateerd blijken te zijn.

 

8.  Problemen

Problemen kunnen enkel opgelost worden als ze gemeld worden.  Breng trainer, afgevaardigde, jeugdcoördinator, (jeugd)voorzitter op de hoogte als er een probleem is.  Blijf er niet mee zitten!  Problemen bespreken we intern en niet aan de toog.  Wij proberen dan om zo vlug mogelijk een oplossing te vinden.

 

9.  Speelgelegenheid

Wij proberen aan alle jeugdleden 50% van de wedstrijdminuten aan te bieden behoudens blessures en afwezigheden en de juiste ingesteldheid.  Wanneer er meerdere doelmannen zijn per ploeg wordt er met een beurtrol gewerkt de andere doelman wordt dan veldspeler.

 

10.  Sancties

Overtredingen t.o.v. de gedragscode zullen gesanctioneerd worden door de trainer, in samenspraak met de Jeugdcoördinator en het (jeugd)bestuur.

Mogelijke sancties:

  • extra-sportieve inspanningen

  • verwijdering uit de trainingsgroep

  • verwijdering uit de selectie ( schorsing wedstrijden )

  • jeugdwedstrijd of – tornooi in onderbouw fluiten, bij schorsing voor rode kaart

 

11.  Varia

Individuele en groepsfoto’s kunnen door K. FC Aalbeke Sport gebruikt worden voor niet-commerciële doeleinden.

 

Sponsors

Volgende

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd