Aalbeke

Kies uw taal

U bent hier:

Kalender

<<  September 2018  >>
 Zo  Ma  Di  Wo  Do  Vr  Za 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Historiek
Historiek

Oprichting:Oprichtingsakte 1935

Men zegge en schrijve, 18 februari 1935: erevoorzitter dokter Vandeputte, voorzitter Alfons Vanhoecke, secretaris Maurice Depraetere en nog enkele andere bestuursleden staan aan de doopfont van FC Aalbeke.

In juli 1935 verkreeg FC Aalbeke van de Belgische Voetbalbond dan haar officiële erkenning onder het stamnummer 2271.

Vanwaar de keuze voor de vertrouwde blauwwitte clubkleuren komt, is op vandaag niet meer geweten.  Feit is wel dat deze tot op vandaag behouden bleven.

Het allereerste “voetbalterrein” betrof een weide achteraan de Lauwsestraat, Ledeganckstraat en Oudstrijderslaan dichtbij de Lange Meersbeek.

 

De beginjaren:

FC Aalbeke heeft steeds op fervente supporters kunnen rekenen.

Doorheen de jaren slaagde het “kleine” Aalbeke er toch ook een aantal keer in om kampioen te spelen.  Dit was o.a. het geval in 1946.  In 1952 en 1959 slaagde de club er zelfs tot 2x toe in te promoveren naar 1ste provinciale.  Dit was toen absoluut nog een stunt.

In het seizoen ’46-’47 verkaste de club naar het veld aan café “De Melkerij”.  Ook hier betrof het “terrein” ook nog altijd een veredelde weide die in de zomer nog door de boer gebruikt werd om daar z’n koeien te laten grazen, met alle gevolgen van dien…

Aan “De Melkerij” werd uiteindelijk gespeeld tot 1966.

 

Garenwinder:

Noodgedwongen moest de club verhuizen naar de Garenwinder (toen nog gekend als “Papeye”).

De bestaande infrastructuur diende afgebroken en verhuisd te worden naar het nieuwe terrein.

Dit karwei werd volledig gratis uitgevoerd door liefhebbers en supporters.

Van clubliefde gesproken!

Tot op vandaag heeft FC Aalbeke hier haar uitvalsbasis en beschikt ze over de nodige infrastructuur: 2 voetbalvelden, volledig uitgeruste kleedkamers, een recent gemoderniseerde kantine.

 

Door de jaren heen:

De toekomst van een kleine voetbalclub als Aalbeke hangt voor een groot stuk af van haar jeugdspelers.

In 1979 werd binnen de club dan ook voor het eerst een eigen jeugdwerking (wat in de loop der jaren uiteindelijk zou uitgroeien tot een zelfstandig jeugdbestuur) opgericht.

Tientallen generaties zullen zich ongetwijfeld nog het “jeugdcomplex” dat FC Aalbeke hiervoor in gebruik nam op de Markesteert.

Sommige huidige leden kunnen daar nog altijd hilarisch anekdotes over ophalen.

 

1985 was een feestelijk jaar.  Niet zozeer omwille van de uitzonderlijk sportieve prestaties maar wel omwille van de 50ste verjaardag van de club.  Zoals gebruikelijk in dergelijke gevallen, werd de club de benaming Koninklijk toegekend.

In het seizoen ’93-’94 speelde FC Aalbeke, voorlopig, voor de laatste keer in haar geschiedenis kampioen.  Ditmaal was dit in 4de provinciale.

 

Logo K.F.C.VarEind juni 1996 werd besloten tot een fusie van KFC Aalbeke  met Sporting Rollegem over te gaan.

KFC VAR (Verenigd Aalbeke Rollegem) werd de nieuwe roepnaam.

Beide clubs waren er van overtuigd dat dit de enige manier was om op korte en lange termijn resultaten te boeken.

Er werden ambitieuze doelstellingen geformuleerd (“binnen de 5 jaar in 2de provinciale aantreden”) en er was een hernieuwde dynamiek in de club aanwezig.

Alle inspanningen ten spijt werd deze mooie doelstelling echter nooit behaald en na zo’n 12 jaar werd in 2008 besloten de stekker te trekken uit de fusie en terug te keren naar de oorspronkelijke naam van de club.

Sindsdien gaat stamnummer 2271 als K. FC Aalbeke Sport door het voetballeven.

 

Heden en toekomst:

Op vandaag kent K. FC Aalbeke een rustig verblijf in 4de provinciale.

De club telt zo’n 250 actieve leden (spelers en medewerkers) en kan terugvallen op een brede kern van jeugdspelers in zowat alle leeftijdscategorieën.

Dit brengt uiteraard ook groeipijnen met zich mee.  Om de verdere kwalitatieve ontwikkeling van K. FC Aalbeke Sport niet in de weg te staan is er dan ook nood aan een 3de bijkomend (jeugd)veld.  De plannen hiervoor zijn/waren er.  De realisatie ervan, dat weet alleen God…

Desalniettemin wordt er onverdroten verder gebouwd aan de club.  Dit kan alleen maar aantonen dat het Aalbeekse voetbal van geen kleintje vervaard is en, ondanks, tegenslagen er altijd in slaagt zich een weg terug te vechten.

 

Naar de toekomst toe is het dan ook de voornaamste doelstelling van K. FC Aalbeke Sport om voluit de kaart van haar jeugdwerking te trekken!

Hoofddoel: een maximale doorstroom van eigen jongeren naar de 1ste ploeg, net als in 1935…

En als het ook nog even kan, waarom niet wat sportieve successen nastreven? 

 


 

Sponsors

Volgende

Our website is protected by DMC Firewall!