Aalbeke

Kies uw taal

U bent hier:

Kalender

<<  September 2018  >>
 Zo  Ma  Di  Wo  Do  Vr  Za 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Sleutel 5: "Weg met verre verplaatsingen"

hervorming jeugdvoetbal sleutel3-8-por 0Sleutel 5: "Weg met verre verplaatsingen"

 

Welk kind zit graag lang in de wagen?  Dankzij de hervorming van de Jeugdcompetities worden de verre verplaatsingen beperkt.

 

Reeksen van 8 ploegen

Idealiter is de duur van een wedstrijd altijd groter dan de verplaatsingstijd.  Dat kan natuurlijk niet altijd.  Kinderen willen echter zo veel mogelijk voetballen, bij voorkeur zonder daarvoor lang in de auto te moeten zitten.

De uitdaging voor de VFV bestaat uit het organiseren van wedstrijden tussen ploegen van een vergelijkbaar niveau waarbij verre verplaatsingen vermeden worden.  Met de geografische situering van de clubs als belangrijkste criterium worden daarom reeksen van acht ploegen samengesteld.

 

Vanaf U10 interprovinciale competities

Na een eerste jaar 5v5 bij de U7, kunnen de meer vaardige spelertjes vanaf U8 en U9 samenspelen en zich meten met leeftijdsgenootjes van hetzelfde niveau.  Volgend seizoen bestaan er vanaf U8 twee niveaus, gewestelijk en provinciaal.  Op die manier krijgt elk kind evenveel spelplezier en leermomenten.

Vanaf U10 wordt 8v8 gespeeld en merk je nog meer niveauverschillen tussen spelertjes onderling.  Daarom wordt op die leeftijd ook interprovinciaal gespeeld.  Niet alle clubs hebben echter interprovinciale ambities en om het leegplunderen van bepaalde ploegjes te vermijden kiest VFV voor een geleidelijke overgang.  Daarom wordt bij U10 en U11 voor slechts één ploeg een interprovinciale competitie georganiseerd. 

vfv-jeugdhervorming-schema-wedstrijden-ages

 

Bron: Hervorming Jeugdvoetbal (http://www.belgianfootball.be/nl/nieuws/hervorming-jeugdvoetbal-weg-met-verre-verplaatsingen)


Sponsors

Volgende

Our website is protected by DMC Firewall!